Informatie over datalek – Huisartsenpraktijk Dick Scholte – Heerhugowaard
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Dick Scholte
Middenweg 53 1703 RB
Heerhugowaard

Terug naar overzicht

Informatie over datalek

Het is belangrijk voor ons als zorgverleners om zorgvuldig om te gaan met de gegevens van onze patiënten. Daarom willen wij u informeren over een datalek bij de softwareleverancier Medworq. Wij zijn gewezen op dit datalek door journalisten van Follow the Money. Follow the Money is een Nederlandse onafhankelijke nieuwswebsite voor onderzoeksjournalistiek.

Vanuit Follow the Money hebben wij vernomen dat het (medische) gegevens betreft van patiënten uit onze praktijk uit de periode 2015-2017. Het datalek is ontstaan bij het maken van kwaliteitsrapportages over de door onze praktijk geleverde zorg aan patiënten met chronische aandoeningen zoals diabetes, hart- en vaatziekten en COPD. Follow the Money geeft aan dat er bij hun geen aanwijzingen zijn dat deze gegevens om dit moment nog ergens aanwezig zijn.

Wij nemen het incident erg serieus. Onze regionale huisartsen-organisatie (HONK) ondersteunt ons bij verdere stappen. Mochten er komende periode meer duidelijkheid komen dan informeren wij u hierover via onze website. Mocht u naar aanleiding van dit bericht meer achtergrondinformatie willen, dan kunt u contact opnemen met de Functionaris gegevensbescherming van HONK bereikbaar via de volgende contactgegevens: fg@honk.nu of 072 – 527 27 00.

Publicatiedatum: 21-06-2022